A Nyugdíjas Klub életéből

Márciusban Olaszországban és Szlovéniában töltöttünk 3 napot, egy Trieszt-Velence-Postojna kirándulást szerveztünk. A festői Miramare kastély és szépséges parkja mindenkit elragadtatott. Másnap Muranoba hajóztunk, ahol egy üvegműhelyben láthattuk hogyan készíti a mester az üvegtárgyakat. Ezután Velencébe hajóztunk, ahol már vártak minket a gondolák. Mondhatjuk, hogy hatalmas élmény és utazásunk csúcspontja volt a gondolázás. A Dózse palotában megcsodáltuk a pompázatos termeket, keresztülmentünk a Sóhajok hídján és bejártuk a börtönt. Aztán fagyiztunk, kószáltunk a városban. Utolsó napunkon Postojnában, a cseppkőbarlangban egy igazi mesevilágba csöppentünk. Fantasztikus, monumentális látványban volt részünk. Fájós térdek ide, rosszalkodó szivek oda, minden baj nélkül végigcsináltuk! 

Az ürömi „Hagyományőrző Nyugdíjas klub” meghívására részt vettünk a télbúcsúztató borfesztiválon.

Ismét megszépült az „alsó” buszmegálló a nyugdíjasok jóvoltából és húsvétra elkészült a nyuszi fészek is.

A Sziklakórházba is ellátogattunk. Végigjárni a Sziklakórház folyosóit döbbenetes élmény, eredeti tárgyakkal és berendezéssel idézik meg a múltat. A múzeum sokkoló és nyomasztó, de van egy fontos üzenete: vigyázzunk a békére és minél tovább tartsuk is meg!

Nyugdíjasok is részt vettek a Faluház kertjének beültetésében.

Az NMI szervezésében kirándultunk Kápolnásnyékre, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskolába látogattunk. A zenei koncert, a mindenre kiterjedő tájékoztatók, a gazdag, informatív tárlatok, a jó ebéd tette emlékezetessé a napunkat.

A Faluházban szerdánként 16-18 óráig „táncos” Gyula vezetésével táncos délutánokat tartunk, ahol mindenféle tánc terítékre kerül. Aki szeret táncolni és az is aki nem tud, de szeretne, azt is szívesen látjuk a vidám, könnyed mozgásra.

Mihályi Zsuzsa

Az önkéntes tűzoltók életéből

Kedves Támogatóink, Kedves Olvasó! Túl a tavasz második hónapján és mire olvassák lassan a harmadikon is, nemsokára beköszönt a nyár. Önkénteseink ezúttal többnyire tűzesetekhez kerültek riasztásra az elmúlt időszakban. Égett fóliasátor és kerti szauna is, amely esetekben mind sikeres beavatkozásokat tudhatunk magunk mögött. Indulnak a tavaszi programok és ezzel együtt mi is egyre több rendezvényre látogatunk ki a gyerekek legnagyobb örömére. Fontosak ezek az események is, mert az edukáció is lényeges feladat az önkéntes szervezetek számára, amelyekkel a fiatalokat célozva nagyon jó eredményeket tudunk elérni a tűzmegelőzés terén. Továbbra is várjuk sorainkba új, lelkes önkéntesek jelentkezését. Mindenkit várunk szeretettel akár rendezvényeken akár személyes megkeresés útján, kérdezzenek, beszélgessünk. Mindannyian itt az egyesületben egy sziával kezdtük! Őrizzük együtt a lángot!

Czöndör Ádám