A Fini Fincsi ifjú tulajdonosai, Osztobányi Ádám és Niki a család generációs vendéglátó hagyományait folytatják. A hidegtálak, reggelik és házias ételek népszerűsége mellett a barátságos kiszolgálásra is nagy hangsúlyt fektetnek.
A Fini Fincsi ifjú tulajdonosai – Osztobányi Ádám László és Osztobányiné Veress Nikolett – éppen karácsonyra várják annak a népes nagycsaládnak a következő tagját, mely generációk óta foglalkozik vendéglátással, kereskedelemmel oldalágon is. Ürömről érkeztek (ott az Ürömi Kiss Pékséget is a nagyszülei nyitották meg) és az Eper köz után állapodtak meg a Hunyadi utca elején. Remek kávéval a kézben, Ádámmal és Nikivel beszélgetve kiderül, hogy nem félnek attól, hogy fennakadás lesz a népszerű hidegtálak elkészítésében, miután megszületik a baba. Olyan népes a família és olyan összetartó, hogy bőven lesz segítség a konyhán is és a gyereknél is. Végső esetben felvesznek valakit, de elmondásuk szerint nem könnyű olyan munkaerőt találni, aki fejben is ott van, aki ugyanúgy hivatásként kezeli a betérők kiszolgálását, mint ők. Ádám konkrétan az élete értelmét találta meg az emberek kiszolgálásában, mert jobb világban élhetnénk, ha próbálnánk jobbá tenni egymás életét, odafigyelnénk a másikra. De már az utcán se köszönünk egymásnak!
Ádámnak sosem volt kérdés, hogy szüleihez hasonlóan ő is a vendéglátást válassza. Szakácsnak tanult a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolában, és kipróbálta magát több konyhán, de végül hazatért a családi vállalkozásba. Szülei – Osztobányi Antal és Osztobányiné Kiss Ildikó – a Fini Fncsi előtt az épületben közértet vittek, de ennek egy idő után a közelben megtelepedő multik nem tettek jót, és volt a közismert Tünde presszó is, mellyel egy idő után nehéz volt együtt élni, és sokan látogatták a fodrászatot is. Most a hidegtálak készítése elvitelre a fő profil, komoly rajongótáboruk van, a megrendelők hetven százaléka visszatérő kuncsaft. Nemcsak nagy eseményekhez, de baráti rendezvényekhez is – sőt főleg ahhoz – rendelnek tőlük. De az önkormányzat is kérte már a segítségüket több eseménynél. Egyre népszerűbb a reggelizési lehetőség is. Nyitás után autók állnak meg és a betérők viszik magukkal a városba a szendvicset, helyben kávézni inkább a később érkezők szoktak. Zömmel a környéken dolgozók élnek az elvihető ebédek lehetőségével is. Jövőre szeretnének designban is utánamenni az igényeknek, hogy még barátságosabb közegben tudjanak mindenkit fogadni. És ha a baba engedi, Niki is cukrászkodhat majd mindenki örömére, mert bár könyvelő, de átképezte magát, mert szívesebben dolgozik a párjával.
Hogyan néz ki Ádámék egy napja? Kora délutánig kiszolgálnak az üzletben, délután meg rákészülnek a következő napra. Anyagbeszerzés, fasírtok, krémek, egyéb sültek készítése, mert itt minden házi készítésű, amiben Ildikó viszi a prímet. Este készülnek a baba érkezésére, vasalják a ruhákat, végzik a ház körüli munkákat, nagyon fontos nekik, hogy rend legyen maguk körül. Tévézés helyett pedig bizony olvasnak. Ilyen is van. Könyveiket elnézve nem is akármit. Filozófiát, lélektant. Térjenek be hozzájuk, ha szimpatikus emberekre és jó ételekre vágynak.
+36/20-313-9815
2096 Pilisborosjenő, Hunyadi utca 1.
Frivaldszky Bernadett
A riport a Pilisborosjenői Hírmondóban jelent meg
Fotó: Kádár Viktor