→Beszámoló a Képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

Az előterjesztésben részletezett beszámolót a képviselők elfogadták.

→Javaslat HÉSZ módosítás véleményezési szakaszának elindítására

Pilisborosjenő Község Önkormányzat Képviselő-testülete a hatályos településrendezési eszközök (TRE) általános egyeztetési eljárással történő módosítását tartalmazó dokumentációt megismerte, az abban foglaltakkal egyetért, és felhatalmazza a Polgármestert a véleményezési szakasz kezdeményezésére. A dokumentációt megalapozó vizsgálat és az alátámasztó javaslat tartalmára vonatkozó főépítészi feljegyzésben foglaltakat tudomásul veszi.

→Javaslat a Képviselő-testület 2024. II. féléves munkatervének elfogadására

Pilisborosjenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2019. (XI. 13.) önkormányzati rendeletének Pilisborosjenő Község Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 5. § (4) és (5) bekezdése szerint a Képviselő-testület üléseit féléves munkaterv szerint tartja. A munkaterv tervezetét a tárgyidőszakot megelőző hónapban a Képviselő-testületnek meg kell tárgyalni annak ellenére, hogy október 1-től új testület folytatja majd a megkezdett munkát. A javaslat nem eredményezi azt, hogy a munkatervben nem szereplő előterjesztések ne kerülhetnének megtárgyalásra, azonban egy tervszerű döntési mechanizmust biztosít a képviselő-testület részére.

Képviselő-testület úgy döntött, hogy a 2024. második félévi munkatervet az előterjesztés melléklete szerinti tartalommal jóváhagyja.

→Javaslat Bölcsődei gondozotti létszám bővítésére

A képviselők hozzájárulnak Pilisborosjenői Mesevölgy Óvoda és Bölcsőde gondozotti létszámának 24 főről 28 főre való emeléséhez. Felkérte a Jegyzőt, hogy kezdeményezze a Pest Vármegyei Kormányhivatalnál a működési engedély módosítását a gondozotti létszám emelése vonatkozásában.

→Javaslat az Üröm-Pilisborosjenő Református Társegyházközség részére a régi iskolaépületben helyiség térítésmentes biztosítására

A testület úgy döntött, hogy a Faluházban a volt szolgálati lakást, vagy lehetőség szerint hasonló (íves kápolna jellegű 50,19 m2 méretű teremmel) méretű az Üröm-Pilisborosjenői Református Társegyházközség részére vasárnap délelőttönként hitéleti tevékenység végzésére a rezsiköltségek fizetése nélkül, ingyenesen határozatlan időre biztosítja. A hét többi napján a Reichel József Művelődési Ház és Könyvtár (Faluház) kezelésében adja.

→Javaslat közterületek elnevezésére

A képviselők döntöttek arról, hogy a Pilisborosjenő, zártkert 2312/6 hrsz számú kivett közút neve Bagoly köz, mely a tulajdoni lapon nincs elnevezve – a Képviselő-testület 11/1993. (IV.1.) sz.  határozatát megerősítve, Bagoly köznek nevezi el. Továbbá Pilisborosjenő, belterület 2415/1 hrsz számú kivett út neve Alma köz, mely a hivatalos térképen tévesen Körte köznek van feltüntetve, a tulajdoni lapon nincs elnevezve – a Képviselő-testület 11/1993. (IV.1.) sz.  határozatát megerősítve, Alma köznek nevezi el. 

Pilisborosjenő, 704 hrsz (kivett út és rendezetlen funkciójú épület) közterületet nem nevezi el, tekintettel arra, hogy jelenleg az ingatlan kötelező zöldfelületként szerepel Pilisborosjenő Szabályozási Tervében.

Felkéri a Polgármestert, hogy a következő HÉSZ módosítás kapcsán vizsgáltassa meg, az ingatlan kötelező zöldfelület jellegének szükségességét.

→Javaslat belterületbe vonási kérelem elbírálásra

A testület Bánfi Orsolya, Bánfi Zsófia, Bánfi Viktória és Fábián Stefánia Erzsébet kérelmét, mely a tulajdonukban lévő 024/5 hrsz-ú telek kb. 20%-át kitevő területének belterületbe vonására vonatkozik – mint a Pilisborosjenő Településfejlesztési Koncepciójában meghatározott önkormányzati érdekérvényesítést szolgáló döntéssel ellentétes irányú intézkedést – elutasítja. 

A testület ZÁRT ÜLÉS keretében tárgyalta: Javaslat a CETIN Hungary Zártkörűen Működő Részvénytársaság kérelmének elbírálására. A testület elfogadta a CETIN Hungary Zártkörűen Működő Részvénytársasággal kötött bérleti szerződés módosítását tekintettel arra, hogy mind a Kúria, mind a EHT irányelve alapján illetékes hatóságok nem korlátozhatják indokolatlanul, továbbá főszabály szerint nem köthetik semmiféle egyedi területrendezési engedélyhez, vagy más előzetes egyedi engedélyhez a kis hatótávolságú (kis területi lefedettségű), vezeték nélküli hozzáférési pontok létesítését. A Képviselő-testület azt  is megvizsgálta, hogy a bevezetni tervezett 5G technológia hatása – sérti-e a tulajdonosoknak az ingatlanuk zavartalan, a meglévő környezeti adottságok használatához fűződő érdekét olyan mértékben, hogy az eléri általános tűrési küszöböt. A döntésnél további szempont volt, hogy Pilisborosjenőn működő másik bázis állomáson az arra kötött szerződés nem korlátozza az 5G technológia alkalmazását továbbá, hogy a szerződő fél egyelőre nem tervezi a településen 5G indítását.