Üdvözlöm Önöket a heti videójegyzetben!

Remek szüreti ünnepség volt szombaton a Sváb tájházban, és annak ellenére voltak sokan, hogy egyáltalán nem volt hozzánk kegyes az időjárás, és ezért a felvonulás rész el is maradt. Léderer Tamás falunknak ajándékozott szobrát is felavattuk az Egészségház alsó parkolójában, mégpedig pont a születésnapján. Nem szokványos, hogy valaki ad a falunak a születésnapján, köszönjük, Tamás! A faluszépítő csoportnak pedig azt, hogy támogatták, segítették a folyamatot!

Sajnos sok lebetegedés miatt viszont nem voltunk annyian, mint korábban szoktunk lenni a szerdai Idősek Napján, de akik jelen voltak igen jól érezték magukat a remek operett előadáson. A tegnapi napon több 70 év feletti díszpolgárral is volt lehetőségem találkozni otthonukban, a faluban és Pilisvörösváron – tervek szerint egy hét múlva folytatom látogatásokat.

A tavaszi lakossági fórum után a Lazareti út és vízelvezetés koncepcióterve kapcsán beérkezett visszajelzések, vélemények, kérdések egy helyen elolvashatóak a honlapon. Az összegyűjtött felvetéseket, véleményeket a vonatkozó szakmai előírásoknak, szabályoknak, és szokványoknak megfelelően a lehető legnagyobb mértékben felhasználjuk, és beépítjük a további tervezési folyamatok során. Most indul a részletes tervek készítése, amin látható, hogy egyes ingatlanok előtt mi várható a jövőben.

Október 13-ig még lehet jelentkezni a falu központ stratégia közösségi tervezésére. Itt az alkalom, hogy közösen ki gondoljuk hogy mit és mit nem szeretnénk a faluközpontban és miért. Örülünk, hogy már sokan jelentkeztek, de örülnénk ha minél nagyobb lenne a merítés, hogy valóban a teljes lakosságot reprezentáló gyűlés jöhessen létre.

Egy másik lehetőség közös munkára 2024. október 14-én lesz, itt falunk klíma- és energiastratégia alkotásáról beszélhetünk. Nem kell különösebben magyarázni, hogy ez miért életbevágó! Várjuk jelentkezésüket!

Hétfőn soron kívüli képviselő-testületi ülés volt, a jelenlévők egyetértettek a javaslattal, hogy elismerésben részesítsék a Weindorf- Pilisborosjenő Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Pilisborosjenői Polgárőr Egyesület vezetői által ajánlott, a falu szolgálatában több évtizeden keresztüli, akár éves 3000 óra szolgálatra önkéntes munkára elköteleződő tagokat. Az elfogadott rendeletmódosítással egy új „Pilisborosjenő Szolgálatáért” címet alapítottak. A megújított rendelet szerint a december 31-ig beérkezett javaslatokat a Humán Bizottság véleményezi, és január 31-ig a képviselő-testület elé terjeszti, amely dönt arról, hogy az adott évben adományoz-e „Pilisborosjenő Szolgálatáért” kitüntetést. A „Pilisborosjenő Szolgálatáért” kitüntetést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc érdemére rendezett március 15-i ünnepségen a polgármester adja át. Az ezt követő zárt ülésen javaslatot tett az első alkalommal kitüntetendő személyekre, melyről a rendelet szerint már a következő ciklus képviselő-testülete fog tudni dönteni.

Házirendet helyeztünk ki a Fő utca 30 aszfalt sportpályájára és éjszakára zárjuk a kapuját (Fő utca 30., Faluház). Kérnénk a lakosokat, hogy tanulmányozzák és aszerint használják a területet a továbbiakban. Erre elsősorban azért is volt szükség, mert az elmúlt nyáron több alkalommal is éjszakai hangos zenehallgatás melletti italfogyasztás üvegtörésbe torkolt. Ez zajjal és üvegcseréppel járt, ami nemcsak a szomszédoknál verte ki a biztosítékot, de a másnapi sportolást is veszélyessé tette.

Ne felejtsék el, hogy jövő hétfőn KORMÁNYABLAK BUSZ lesz a polgármesteri hivatal parkolójában 10-től 14 óráig.

Jövő héten szerdán este 18 órakor lesz az új képviselő testület alakuló ülése. Várunk mindenkit szeretettel!

A következő napokban az Országos Könyvtári Napok keretében több program is lesz. Péntek este „Nem halok meg!” Dér Asia dokumentumfilmjét nézhetjük meg, utána beszélgetés lesz a rendezővel, aki falunk szülötte. Szombat délelőtt pedig kézműves foglalkozás és Zeneszoba is lesz.

Szombat délután lesz a Tökmag Családi Bölcsőde 5 éves fennállása alkalmából buli a Sváb tájházban. Kiss Ildikó, Raffai Ferenc és a Tökmag csapata várnak mindenkit szeretettel!

Szombat este pedig nagyon színvonalas hangverseny lesz a Polgármesteri Hivatal nagytermében Vas Katalin emlékére, aki a helyi zeneiskola alapítója volt.

Vasárnap Állatok világnapi rendezvény lesz az Ürömi állatmenhelyen.

Hétfőn este 18 órától idegennyelvi klub lesz, várunk minden nyelveket gyakorolni akaró és jó közösségre vágyó lakost.

Sok lesz tehát a program, de nem kell mindent megjegyezni, egyrészt kiküldjük hírlevélben mindig, ha feliratkoztak rá, másrészt a honlapunk főoldalán lévő rendezvénynaptárban is megtalálhatják egy helyen.