Üdvözlöm Önöket a videójegyzetben!

Hétfőn MEDITOP Fő úti épülete előtti csőtörésgyanú ügyében tettünk bejelentést a DMRV-nek, kedden kijöttek és műszeres vizsgálattal megállapították, hogy ténylegesen az történt és annak pontos helyszínét is.

Szerdán szétkapták az utcaszakaszt és megoldották a műszaki kihívást: 4 méter mély, valószínűleg régóta ázó, teljesen átázott munkagödör alján elhasználódott eternitcső szakaszt kijavították. Ekkortól már nem tudott a végállomásig járni a Volánbusz.

Csütörtökön visszatemették, betonozták a csőtörés helyszínét, a Volánbusz ezen a napon is csak a Trunk Építőanyag telepig tudott menni. Pénteken délután ígérik visszaadni a forgalomnak és azt az infót kaptuk a DMRV-től és a Volánbusztól is, hogy leghamarabb aznap délután már járhat a busz a falunkban lévő végállomásáig, illetve onnantól a főváros felé.

Reggel és délután csúcsidőben Falugondnokságunk igyekszik segíteni a lakosoknak a Pilisborosjenő USC-vel közösen használt kisbusszal, de a korlátozott kapacitás miatt kérjük, hogy azok vegyék igénybe, akiknek nehézséget okoz az iskolai megállóig vagy onnan a faluközpontig megtenni.

Az autósokat kérjük, hogy vegyék fel a buszmegállóban reménytelenül várakozókat, vagy a Telekocsi megállókban lévőket. Legyünk szolidárisak egymással!

Az Ilona utcai vízelvezetés elkészítése a vége felé tart.

Szeretnék egy másik hírt megosztani, ahol szintén összefoghatunk: a faluház dolgozói adománygyűjtést szerveznek. Cél: a Faluház udvarára egy játszótéri elem beállítására. A könyvtárban a könyvtárosok asztalán van egy üveg, nagyon hálás vagyok érte, hogy ütemesen gyűlik benne az összeg, bárki hozzájárulhat, ha megteheti. A Faluház rendezvényein lévő családoknak is hasznos, de most különösen jó alternatíva lehetne arra a délelőtti kieső játszótéri időre, amikor az óvodai munkálatok miatt az óvodások használják a játszóteret és ezért más nem mehet oda be. Az óvodában egyébként jelenleg az udvari wc, az udvarrendezés, az épület burkolása és a kötelező parkolók kiállítása egyszerre zajlik.

Budakalászon csípőszúnyog gyérítéssel kapcsolatos tapasztalatcserén jártunk Antonovits Bencével és pomázi képviselőkkel. Hasznos információkat kaptunk, amiket egy beadás előtt álló LIFE pályázatba be tudjuk építeni, amihez való csatlakozásról soron kívüli ülésen döntött múlt pénteken a képviselőtestület.

Közben hétvégére nagy esőket mondanak, próbáljanak meg belőle minél többet felfogni az esetleges szárazabb hetekre. De érdemes letakarni hálóval a hordókat/tartályokat, hogy ne tudjon benne szúnyog kifejlődni, csökkentve a lárvák esélyeit.

Remélem hogy már mindenki megrendelte télire a tüzifát, fontos lenne minél szárazabb fával tüzelni a hatékonyság és a levegő tisztaságának védelme érdekében! Gondolják át azt is, hogy szükségük van-e szociális tüzifára, lehetőség van rá, a honlapon találnak hozzá részleteket. Iskolakezdési támogatást pedig a hó végéig lehet kérni.

Hétvégi programok:

Pénteken a Mandelbrotban Palacsinta fesztivál, és egész hétvégén hangszeres hétvége és improvizációs műhely lesz a Fő út 1 alatti általános iskolában.

Jó hétvégét mindenkinek!