Üdvözlöm Önöket a videójegyzetben!

Sajnos nem tudtam rajta részt venni rajta, de a beszámolók szerint megindítóan szép búcsúszertartás keretében kísérték el szerdán rokonok, barátok és ismerősök Tóth Zsuzsannát utolsó útjára. Zsuzsa vezette az egykori, Kevély-nyeregben működő turistaházat és dolgozott a polgármesteri hivatalban is. Fontos volt neki a falu. Papp Jánosnak és az egész családnak kívánok erőt ezekben a nehéz napokban!

Ezalatt én Berkenyén vettem részt a Nemzeti Vízművek Zrt és a DMRV által létrehozott Önkormányzati Konzultációs Tanács alakuló ülésén.

DMRV megkezdte a MEDITOP előtti Fő utca szakaszon a csapadékos időjárás miatt gyorsan betemetett, így nyilván a forgalomnak megnyitást követően besüllyedt útjavítás helyrehozását és Volánnal egyeztetve arra jutottak, hogy ez nem fog fennakadást okozni a tömegközlekedésben. Így legyen! Több csőtörés miatti útbeszakadás is várja a hibajavítást, rendszeresen küldjük a meghibásodásokról szóló bejelentéseket.

Katasztrófavédelem megküldte a régen várt vízjogi létesítési engedélyt az Ezüsthegyi út, Szent Donát utca, Temető utca, Tücsök utca és Lazarét településrész csapadékvíz elvezetéséhez, melyre pályázatot nyertünk korábban. Így végre előre tudunk lépni a közbeszerzés elindításával és a kivitelező kiválasztásával.

Magyar Falu Pályázatról viszont azt a hírt kaptuk, hogy a Bécsi úti járdaépítés első szakaszára benyújtott pályázatunk nem nyert támogatást, mert a támogató elutasította kérelmünket mondván a célterület nincs 100 %-osan az önkormányzat tulajdonában. Nem fogadták el az állami közútkezelő, a Pest Megyei Közút Zrt. támogató nyilatkozatát, miszerint nagyon fontos lenne itt előrelépni és Vitályos Eszter Országgyűlési Képviselővel együtt nagyon támogatják pályázatunkat. Nem adjuk fel, megyünk tovább, keressük a forrás lehetőségeket!

Sokkal sikeresebben voltunk a TOP Plusz pályázati kiírásban, ahol humánfejlesztésekre nyertünk 60 millió forint támogatást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjával együtt. A Pilisborosjenő településen megvalósuló projekt célja a helyi humán szolgáltatások körének bővítésére lehetett pályázni, a releváns célcsoportok (rászoruló gyermekek, szülők, idősek, általánosságban a helyi lakosság), alapvetően a gyermekjóléti alapellátás, időseknek nyújtott szolgáltatások, egészségfejlesztés szakterületen végrehajtott szakmai programokon keresztül. A várhatóan 2024. október és 2027. december között megvalósuló projekt keretében – a programokon túl – sor kerül eszközök beszerzésére is. A projekt teljes életszakaszában a pszichológus tanácsadói szolgáltatási rendszer megerősítése és a szociális szakterületen működő helyi szakemberek számára szupervízió történik, azaz a pályázat fedezi ezen szakemberek személyi jellegű költségeit is.

Magyar Gyermekmentő Alapítványtól balesetmegelőző felvilágosító táblát kaptunk a játszótérre, amit köszönettel kihelyeztünk.

A külső településrészen, a Panoráma utcában a Tökmag bölcsőde megnyitotta udvarát játszótérként mindenki előtt 16 és 19 óra között. Nagyon köszönjük!

Kiraktunk a Facebookra ingyenes födémszigetelési lehetőségről szóló hírt, mely nehezen hihető, de nem kamu, éljenek a lehetőséggel! Nemcsak az egyes házakat érinti, hogy mennyi energiát fogyaszt, hanem a környezetében mindenkit, ha például egész nyáron mennie kell a klímának vagy füstölnie a kéménynek.

Szeptember 25-én képviselőtestületi ülés lesz, napirendre kerül többek között az új óvodai házirend, utoljára az aktuális HÉSZ-módosítás, két önkormányzatunknak megvételre felajánlott ingatlan sorsáról is döntünk, illetve a számlavezető bankunknál egy naptári éven belül felhasználható likviditási hitel elindításáról is döntünk, melyet azért kezdeményezünk, hogy a főbb bevételi időszakokon kívül is tudjunk fejlesztéseket finanszírozni. Ez az utolsó képviselőtestületi ülés a 2019-2024-es ciklus képviselőivel, a következő testület alakuló ülésére pedig 2024. október 9-én délután kerül majd sor. Meghívók, napirend a pilisborosjeno.hu oldalon!

Ma este dokumentumfilmet nézhetünk meg a Pipacs pékségről, szombat délután a polgármesteri hivatal nagytermében kisállatokat lehet simogatni háromtól ötig, hétfőn este hét órakor pedig hangverseny lesz Selmeczi Borbála emlékére a templomban. Szép időt mondanak a hétvégére, használják ki, töltsék a kertben vagy kiránduljanak Önök is!