Elindult a tanév, nem lehetett könnyű ebben a melegben az első hét! A tanévnyitót új iskolaigazgatónk vezetésével szervezték tanáraink, amin Rigó Katalin tankerületi igazgató asszony is részt vett és elköszönt Dienes Dórától igazgatói minőségében, illetve köszöntötte és bemutatta sulink új igazgatóját. Kívánok tartalmas új tanévet mindenkinek, különösen az elsősöknek és Mikolay Ágnesnek, az új igazgatónak.

Konyhai kisegítőt keresünk a suliba továbbra is! Várja a jelentkezőket Meződi Adrienn kollégám, illetve megannyi éhes iskolás száj!

Beiskolázási támogatást szeptember hónap végéig lehet a hivatalban igényelni, részleteket a pilisborosjeno.hu honlapon találnak.

Megérkezett a határozat, melyben az önkormányzati bölcsődénk gyerekeinek lehetséges létszámát felemelték 24-ről 28-ra.

Bölcsődéhez kapcsolódó hír, hogy a Magyar Államkincstárnál lehet újra igényelni a kormányzati támogatást a bölcsődébe járáshoz.

Holnap reggel soron kívüli képviselő testületi ülés lesz, mert egyrészt döntés szeretnénk hozni az óvodai eszköz közbeszerzés pályázatáról, másrészt egy olyan közvetlen finanszírozású uniós pályázaton indulnánk, mely lehetőséget ad Pilisborosjenő számára is egyebek között a biológiai szúnyoggyérítés hatékonyságának kipróbálására, illetve a japán keserűfű vegyszermentes visszaszorítására.

Jövő héten Budakalász önkormányzatának kollégái és alpolgármestere fogadnak minket, hogy a település biológiai csípőszúnyoggyérítési tapasztalatairól szerezzünk első kézből információkat.

Átmeneti kényelmetlenséget kell átélnie az óvodapedagógusoknak és a helyi kisgyerekes szülőknek rövid távon, mert a teljes óvodai hátsó udvar csapadékvíz elvezetésének kiépítése és az építkezés elhúzódása miatt a játszótérre kell átmenniük délelőttönként, amit viszont egy vonatkozó EMMI rendelet szerint csak úgy használhatnak, hogyha oda más lakos addig nem megy be. Nagyon szépen köszönjük az eddig tapasztalt megértő hozzáállást! Egy csalódott helyi lakossal biztosan találkoztam és teljesen megértem a frusztrációt, de nincsen más olyan hely, ami ennél megfelelőbb és jogszerűbb lenne az óvodaudvar helyettesítésére. Kérem, hogy értsék meg: én sem érzek eufóriát e kényszerűség hozott döntés kapcsán, de 80 óvodás gyereknek, köztük sok beszokó első éves óvodásnak az EMMI rendelet szerint kötelező az elkülönített játszóudvar biztosítása. Így hétköznap délelőttönként, két órára le kell zárni a játszóteret a nem óvodás családok felé átmenetileg, amíg nem lesz használatható a fenti óvoda udvara.

A nyár során a Faluház újabb termét tudtuk önerőből felújítani. A legnagyobb teremről, az egykori rajzteremről van szó, melynek padlócsiszolása, lakkozása, a terem festése befejeződött. Szükség van rá erősen, mert sok klub és foglalkozás kér nálunk terembérlési lehetőséget, ami arról árulkodik, hogy a lakosoknak van hová járni, van miből válogatni ebben a tanévben is.

Egy helyi lakos leveléből értesültünk arról, hogy a Téglagyári út mentén lévő gazdasági területen ismét lesz Monster Truck show hétvégén, amiről nem tudtunk, nem mi rendezzük, nem közterületen és nem önkormányzati területen, hanem magánterületen kerül megrendezésre, amelynek tulajdonosával a szervező vélhetően szerződött. Úgyhogy nem tudunk eleget tenni a lakossági kérésnek idén sem, hogy a magánterületen tartandó rendezvényt előre betiltsuk a feltételezhető nagy hangereje miatt. Se előre nem tudjuk betiltani, se akkor amikor majd már zajlik. Jogszabályok határozzák meg a működésünket és jogi lehetőségünk erre a hivatalnak nincs. Probléma esetén a rendőrséget tudják értesíteni, de bízakodjunk benne, hogy nem lesz rá szükség. Egyet tudunk ígérni, hogy a hozzánk érkezett panaszokat továbbítjuk a tulajdonos felé.

Pénteken Kerekes Táncház lesz a Faluházban, szombaton az Ösvénytaposó Baráti Társaság szervez 10-20-30 km-es túrákat 8-11 óra közötti indítással a Fő út 16-nál lévő hivataltól, a Mandelbrot pékségben délután zsibvásár, este Terasz koncert.