A képviselő-testület szeptember 25-ei döntésének megfelelően elkészült a „Pilisborosjenő Díszpolgára” cím és a „Pilisborosjenőért Érdemérem” alapításáról, adományozásuk feltételeiről szóló 2/2021. (III. 01.) rendelet módosítása, melyet a képviselők az ülésen elfogadtak. Egyetértettek a javaslattal, hogy elismerésben részesítsék a Pilisborosjenői Tűzoltó Egyesület és Pilisborosjenői Polgárőr Egyesület által ajánlott tagokat. Az elfogadott rendelettel egy új „Pilisborosjenő Szolgálatáért” címet alapítottak., mely annak a személynek adományozható, aki

– a közösség érdekében hosszú időn át kiemelkedő önkéntes munkát végzett, valamint

– tevékenységével, magatartásával a település értékeinek, természeti- és épített környezetének megóvását eredményesen segítette elő.

A december 31-ig beérkezett javaslatokat a Humán Bizottság véleményezi, és január 31-ig a képviselő-testület elé terjeszti, amely dönt arról, hogy az adott évben adományoz-e „Pilisborosjenő Szolgálatáért” kitüntetést.

A „Pilisborosjenő Szolgálatáért” kitüntetést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc érdemére rendezett március 15-i ünnepségen a polgármester adja át.

Az ezt követő zárt ülésen javaslatot tettek a kitüntetendő személyekre, melyről a rendelet szerint már a következő testület fog tudni dönteni.