A jelenlegi képviselő testület tagjai mindig is elkötelezettek voltak a bevonás és részvételi demokrácia értékei mellett, és lehetőségeik mellett éltek is az eszközeivel. Erről bővebben itt olvashatnak: https://pilisborosjeno.hu/onkormanyzat/kommunikacio/lakossagi-felmeres/hol-tartunk-a-bevonassal-uj-eszkoz-erkezik/

A közösségi költségvetés részeként a nyár során a Pénzügyi Bizottság meghirdette, hogy 5 millió forint sorsáról lakosok dönthetnek és várják olyan ötletek beérkezését, melyek létrejöttét a pénzhiány gátolja és melynek megvalósulásának menedzselését a pályázó vállalja is. A beérkező ötletek közül pedig a lakosok választhatják ki a nekik tetszőket, a képviselő testület a beérkezett eredmény – és a rendelkezésre álló 5 millió forint – alapján fog döntést hozni. (Jogilag véleménnyilvánításról van szó, nem népszavazásról). A lakossági ötletek bekérése és azok megszavaztatása külön-külön is bevonás, együtt komplex bevonódási, részvételi lehetőség a helyi ügyekbe.

A projekt nem véletlenül a „Nekem se mindegy!” nevet kapta. Mert például senkinek sem mindegy, hogy milyen fejlesztések valósulnak meg településünkön. (Későbbiekben más témákban is véleményeket fogunk bekérni.) Szavazzon hát, szóljon bele a közügyekbe!

A szavazó felületet és a hírlevélküldés elérésére itt lehet feliratkozni:

KLIKK IDE! >>

A ‘Nekem sem mindegy’ szavazó felület és a Pilisborosjenői Szemle hírlevélküldő a 2097 Csoport Egyesület  – erre a célra megalakult és Madaras Zoltán vezette munkacsoport – szárnyai alatt készült, egy helyi önkéntes – Sárosi Ferenc – fejlesztette Frivaldszky Bernadett önkormányzati kommunikációs vezető közreműködésével (technikai háttérben Szecsányi László önkormányzati rendszergazda, az adatvédelem biztosításában dr. Tusor László is együttműködött).

Cikk a Pilisborosjenői Hírmondóban a témában: https://pilisborosjeno.hu/onkormanyzat/kommunikacio/lakossagi-felmeres/nekem-sem-mindegy-ujabb-eszkozzel-bovul-a-helyi-kommunikacio-eszkoztara/

Meghallgatható podcast a témában: