Az adózó nyilvántartott adószámlájáról, annak tartalmáról és összegéről többféleképpen is tájékozódhat.

 

Az adószámla az önkormányzati adóhatóság által vezetett, az adózói fizetési kötelezettség és költségvetési támogatási igény, valamint az azokkal összefüggő pénzforgalom tételes, illetve egyenleg szintű kimutatására szolgáló nyilvántartás, melyből pontosan láthatja adókötelezettségeinek teljesítését és későbbi fizetési kötelezettségeit is.

 

Az adószámla információk megtekintésének legegyszerűbb módja, ha ezt elektronikusan teszi meg. Az adószámla elektronikusan, az ügyfélkapus belépés után az Elektronikus Önkormányzati Portál felületén – a nap 24 órájában – tekinthető meg. Nyitólap: https://ohp20.asp.lgov.hu/nyitolap

Az Elektronikus Önkormányzati Portál /EÖP/ minden adózó számára elérhető, itt megtörténhet a nap 24 órájában és a hét minden napján az adófizetési kötelezettségek on-line lekérdezése és befizetése.

Az EÖP nyitólapjára kattintva az ügyfél az önkormányzatunkhoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét elektronikus úton teljesítheti, az interneten keresztüli bankkártyás fizetés segítségével.

A postai úton megkapott csekk alkalmas az iCsekk szolgáltatással történő adófizetésre is.

Lehetőség van az Ön számlavezető bankjánál a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással is teljesíteni. (Kérjük feltüntetni az Ön adószámát vagy adóazonosító jelét, illetve az önkormányzati nyilvántartási számát.)

Az adószámla-kivonatot az kérdezheti le, akit erre feljogosított az adózó, de magánszemély esetében a saját adószámláját minden további nélkül megtekintheti. A képviselt adózó adószámláját megtekintheti továbbá az adózónak az adóhatóság bejelentett törvényes képviselője, illetve meghatalmazottja is. Itt az ügyfélkapus regisztráción túl arra is szükség van, hogy a képviseleti jogosultság az adószámla-kivonat lekérdezésére is kiterjedjen. Amennyiben mégis probléma merül fel, kérjük, keresse munkatársainkat!

Az adószámla-kivonaton szerepel az adott adónemhez tartozó befizetési számlaszám is. Itt tételesen megtekinthetők az adóköteles adótárgyai, vagy az éves adóbevallásai és az ehhez kapcsolódó fizetési, előlegfizetési összegek és esedékességi dátumok. Feltüntetésre kerülnek az előírások jogcímei, helyrajzi számok, címek, fizetendő adók, dátumok, számlaegyenlegek, valamint az ún. „véglegesítés alatt álló tételek” is. Ez utóbbiak, ha még nem váltak véglegessé, úgy nem jelennek meg a „2021.09.15. napjáig” pótlékmentesen fizethető összegeknél. Jellemzően erről határozatban értesült az adózó és adófizetési kötelezettséget az ott leírtak alapján kell teljesíteni.

Az adózók tájékozódhatnak még személyesen, melyhez előzetes bejelentkezés szükséges (telefonon, illetve a www.pilisborosjeno.hu/onkormanyzat/on-line-idopontfoglalasok vagy írásban.

Ügyfélfogadás helye: Pilisborosjenő Polgármesteri Hivatal, 2097 Pilisborosjenő, Fő út 16.

Ügyfélfogadás időpontjai: Hétfő: 13.00-18.00, Szerda: 8.00-12. és 13.00-16.30.

Ha információt szeretne, hívhatja központi telefonszámunkat +36 (26) 336-028 és munkaidőben kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

Lehetőség van elektronikus levélben is érdeklődni, az itt feltett kérdésekre rövid időn belül választ kap – az adótitokra is figyelemmel – az érintett. E-mail címünk: ado@pilisborosjeno.hu

Előre is köszönjük, hogy az adókötelezettségeinek pontos teljesítésével, valamint befizetett adójával hozzájárul Pilisborosjenő község fejlődéséhez.

 

Pilisborosjenő, 2021. augusztus 26.

 

Pilisborosjenői Polgármesteri Hivatal, Adócsoport