Tömöri Balázs polgármester létrehozta a helyi Koronavírus koordinációs csoportot, amelynek tagjai többek között önkormányzati képviselők, az önkormányzati intézmények vezetői, egészségügyi dolgozók és az iskola igazgatója. Az első, március 14-én megtartott egyeztetés alapján a Polgármester az alábbi intézkedéseket, illetve információkat hirdeti ki. Ezek célja, hogy Pilisborosjenő érintettsége a lehető legkisebb legyen, ha a vírus itt élőket is megfertőzne, vagy esetleg már megfertőzött, de még nincsenek tüneteik.

  1. Rendkívüli szünet az óvodákban. A Polgármester a lakosság egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel, a Magyar Közlönyben 2020. március 14. napján megjelent 45/2020. (III. 14.) Kormányrendelet 2. §-ban foglaltak alapján, rendkívüli szünetet rendelt el a Pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában és a Gyöngyharmat Waldorf Óvodában. A döntés határozatlan ideig, visszavonásig érvényes. A részletekről az óvodák vezetői tájékoztatják a családokat és a dolgozókat.
  2. Digitális oktatási rend a Német Nemzetiségi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. Március 16-ától (hétfőtől) az általános iskola digitális távoktatásra áll át, az országos rendeletnek megfelelően. A részletekről az iskola vezetői tájékoztatják a családokat és a dolgozókat.
  3. A személyes hivatali ügyintézés korlátozása. Március 16-tól a személyes hivatali ügyintézés határozatlan ideig szünetel. Az interneten (email, Ügyfélkapu), illetve telefonon történő ügyintézés zavartalan. A személyes ügyintézésre csak telefonos/emailben történt egyeztetést követően, és csak a leghalaszthatatlanabb ügyekben kerülhet sor. A veszélyeztetett korosztályba tartozó hivatali dolgozókat arra kérte a polgármester, hogy munkájuk minél nagyobb részét távmunkában végezzék.
  4. A rendezvények halasztása. Az önkormányzati szervezésű rendezvények, köztük a Művelődési Ház rendezvényei és a sportrendezvények határozatlan ideig, de legalább áprilisig szünetelnek.
  5. A játszótér bezárása. 2020. március 15-ei hatállyal Tömöri Balázs polgármester elrendelte a játszótér bezárását. Ennek indoka, hogy a játszótéren a gyerekek szoros fizikai kapcsolatban vannak egymással, így a cseppfertőzéssel terjedő koronavírus könnyen terjedhet. Másrészt a fertőzött felületek akár napokkal későbbi érintésével is terjedő koronavírus megfékezésére tett erőfeszítések sikere, az olaszországihoz hasonló többhetes karantén megelőzése, nagy mértékben múlik azon, hogy a következő napokban milyen fegyelmezetten ügyelünk arra, hogy a lehető legkevesebb emberrel érintkezzünk személyesen!
    A Pilisborosjenői USC vezetői, edzői áprilisig felfüggesztették a fociedzéseket, összhangban az MLSZ napokban meghozott döntésével, akik minden utánpótlás bajnokságot határozatlan időre felfüggesztenek.

IDŐSEKET SEGÍTŐ TELEFONSZÁM: hivatali telefonszámot indítottunk, amely hétköznap 9-12 óra között érhető el: 06-20-803-91-22

Ezen keresztül azoknak a pilisborosjenői időseknek igyekszünk segíteni a faluban megoldható bevásárlásban, postai ügyintézésben, gyógyszerkiváltásban, akiknek hozzátartozói, szomszédai nem tudják megoldani a segítségnyújtást.

Önkéntes segítők jelentkezésének nagyon örülünk!
Jelentkezés Csonka Írisznél a programok@pilisborosjeno.hu címen.

Pilisborosjenő, 2020.03.15.

Tömöri Balázs,
polgármester