Településfejlesztés

Széchenyi 2020

Fenntartható Közlekedésfejlesztés Pest megyében

Fenntartható Közlekedésfejlesztés Pest megyében

Fenntartható Közlekedésfejlesztés Pest megyében

VEKOP-5.3.2-15-2020-00061

Fenntartható Közlekedésfejlesztés Pest megyében

Fenntartható Közlekedésfejlesztés Pest megyében

Published On: 2023. 09. 28.Categories: Széchenyi 2020

A VEKOP-5.3.2-15 felhívásra benyújtott, és támogatást nyert projektünk célja az, hogy Pilisborosjenőn buszmegállók jöjjenek létre vagy újuljanak meg, átkelőhelyek – járdák és P+R parkolók létesüljenek Pilisborosjenő több részén.

Széchenyi 2020

Projektazonosító: VEKOP-5.3.2-15-2020-000611
Támogatott: Pilisborosjenő Község Önkormányzata
Fejlesztés tárgya, célja: A projekt keretében buszmegállók jönnek létre vagy újulnak meg, átkelőhelyek – járdák és P+R parkolók létesülnek Pilisborosjenő több részén.
Támogatás mértéke (%-ban): 100%
A támogatás összege: 299 393 251 Ft
Projekt befejezésének dátuma: 2023.08.31.

Széchenyi 2020

Pilisborosjenő Község Önkormányzata sikeres projektet hajtott végre a Széchenyi 2020 program VEKOP-5.3.2-15 kódszámú, „Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében” című pályázati felhívásának keretében. A fejlesztés eredményeként biztonságosabbá vált a közlekedés Pilisborosjenő településen. A projekt keretében átkelőhelyek, járdák és új parkolóhelyek létesültek, továbbá buszmegállók újultak meg Pilisborosjenő több részét érintően. A „Pilisborosjenő település közlekedésbiztonsági fejlesztések” című, VEKOP-5.3.2-15-2020-00061 azonosítószámú projekt 312,382 millió Ft vissza nem térítendő, az Európai Unió által nyújtott támogatásban részesült, a támogatás mértéke 100%.

A 2021. augusztusa és 2023. szeptembere között megvalósuló projekt keretében megvalósított közlekedésbiztonsági és infrastrukturális fejlesztések a korábban balesetveszélyes helyzetek megszüntetésére irányultak.

A külső településrészt érintően régóta várt biztonságos, jelzőlámpás gyalogátkelőhely jött létre a Kövesbérci utca–Bécsi út és a Téglagyári út–Bécsi út találkozásánál, sor került a közvilágítás kiépítésére is, megújultak az érintett buszmegállók. Elkészült a Téglagyári út megállójának párja (Budapest irányába), ehhez kapcsolódóan akadálymentes járda épült.

Az Országos Kéktúra részét képező Kövesbérci út elhasználódott alsó szakasza szintén felújításra került: az aszfaltburkolat megújult, a Bécsi úttal párhuzamosan új járda épült. A Panoráma utcai kereszteződés felett új párhuzamos parkolók létesültek, megoldva ezzel az időszakosan jelentkező parkolási problémákat.

Az Ófaluban, a Fő út mellett biztonságosabbá vált a gyalogos közlekedés. Az időszakosan jelentkező (turista) forgalom kezelése érdekében új P+R parkoló létesült az Ófalu elején, megelőzve ezzel a település központjában a tömeges gépjárműforgalmat és a balesetveszélyes helyzeteket. A fejlesztés eredményeként biztonságosabbá vált a közlekedés forgalmas a 10-es főúton és Pilisborosjenő település egészét érintően.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információ kérhető:
Pilisborosjenő Község Önkormányzata
Tömöri Balázs
Polgármester

Elnyert pályázataink
Pályázati hírek

Cikk megosztása

Ajánlott bejegyzések