Településfejlesztés

Széchenyi Terv Plusz

Pilisborosjenő Mesevölgy Óvoda Komplex Bővítése

Pilisborosjenő Mesevölgy Óvoda Komplex Bővítése

Pilisborosjenő Mesevölgy Óvoda Komplex Bővítése

TOP_Plusz-3.3.1-21-PTE1-2022-00025

Pilisborosjenő Mesevölgy Óvoda Komplex Bővítése

Pilisborosjenő Mesevölgy Óvoda Komplex Bővítése

Published On: 2022. 05. 10.Categories: Széchenyi Terv Plusz

Pilisborosjenő Község Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP_Plusz-3.3.1-21 „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” c. pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a Pilisborosjenői Mesevölgy Óvoda bővítésére, fejlesztésére.

Széchenyi Terv Plusz (TOP PLUSZ)

Projektazonosító: TOP_Plusz-3.3.1-21-PTE1-2022-00025
Támogatott: Pilisborosjenő Község Önkormányzata
Fejlesztés tárgya, célja: A megnövekedett igényekhez igazodó megfelelő mennyiségű óvodai férőhely álljon rendelkezésre Pilisborosjenőn.
Támogatás mértéke (%-ban): 100%
A támogatás összege: 691 380 000 Ft
Projekt befejezésének dátuma: 2025.12.31.

Széchenyi 2020

A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 691,38 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti, a támogatás mértéke 100%.

A fejlesztés célja hogy a megnövekedett igényekhez igazodó, megfelelő mennyiségű óvodai férőhely álljon rendelkezésre Pilisborosjenőn. 2021. év őszén a korábbiakhoz képest plusz egy csoporttal több kisgyermek kezdte meg a községben a tanévet. Az új lakóterületek benépesülésével tovább nőtt az igény az óvodai férőhelyek iránt. Jelenleg három nagy fejlesztés alatt álló terület veszi körbe az Ófalut. A CSOK támogatásnak köszönhetően településünkre elsősorban fiatal gyermekes családok költöznek, ezért egyre nagyobb szükség van a gyermekek óvodai elhelyezésére. Jelen tervezett beruházással megfelelő férőhelyet kívánunk biztosítani a faluban élő, majd a jövőben megszülető, illetve a már folyamatban lévő ingatlanfejlesztések eredményeként a településre költöző óvodáskorú gyermekek részére. Ennek megoldása érdekében a TOP_Plusz-3.3.1-21 „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” c. pályázati felhívás keretében nyújtott be sikeres támogatási kérelmet az Önkormányzat.

A 2022. tavaszán induló projekt keretében 72 új óvodai férőhely kerül kialakítása további 3 csoportszoba építésével. Megépülnek a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségek, és beszerzésre kerül az összes, működéshez szükséges berendezés és eszköz. Ugyanezen telephely meglévő működő csoportszobáiban a délutáni alvás céljára kialakított alvógalérián kisebb vizesblokk készül, hogy a gyermekek felügyelete folyamatos legyen mind a mosdóban mind az alvó helyiségben. Ugyanezen célból készül az udvaron is egy vizesblokk, mely elkészülte után a gyermekeket nem kell egyesével az épület megkerülésével a benti mosdókba kísérni. A projekt emellett tartalmazza az új épületrész előtt plusz parkolóhelyek létesítését is. Mindkét telephelyen a gyermekek meleg étkeztetését a Fő utca 41. szám alatti épületben található főzőkonyha biztosítja. A főzőkonyha bővítése és korszerűsítése lehetővé teszi nem csak a megnövekvő gyermeklétszám ellátását, de a modernebb, egészségesebb ételek elkészítését, folyamatok jobb átszervezését és a konyhai munka hatékonyságának biztosítását.

A 2024-es évi várható befejezésre a beruházás legalább 9, szakképesítést igénylő munkahelyet is teremt.

A projektről bővebb információ kérhető:
Pilisborosjenő Község Önkormányzata
Tömöri Balázs
Polgármester

Cikk megosztása

Ajánlott bejegyzések