A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ZRT. (továbbiakban NIF) képviselői és az esetlegesen megvalósuló út tervezői levélben értesítettek minket, hogy meghívásunk ellenére sem ők, sem a tervező cég szakemberei nem tudnak részt venni a 2020. október 2-án megrendezésre kerülő pilisborosjenői lakossági fórumon. A NIF-et a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bízta meg azzal a feladattal, hogy végrehajtsa a “Pilisborosjenő, Ipartelep bekötés előkészítése” projekt feladatait.

“Tisztelt Antonovits Úr!

Köszönöm a meghívást, de feletteseink határozott megerősítésével bírtan, nem veszünk részt lakossági fórumon, csak a saját (NIF) kezdeményezésre vagy előírtan (pl. EU-s projekteken) szervezetteken, olyan előkészítési állapotban, amely nem hordoz ennyi bizonytalanságot. Ennek megfelelően – korábbi visszajelzése ellenére – a Tervezőt is távolmaradásra kértem.

Ebben a projektben most az Önkormányzat a partnerünk, egy helyi kérdésben Önöknek és a vállalkozónak kell meghozni a döntést, aminek birtokában mi reagálni tudunk.

Társaságunk ITM elrendelések alapján végzi a projektek előkészítését, bizonyos helyzetekben az ő állásfoglalásuk nélkül sem léphetünk önállóan, tekintettel azok forrás oldali vonzatára is.

Senkinek sem lenne jó, ha később egy nem megtartható megoldást ígérnénk a nyilvánosság előtt vagy azzal okozunk csalódást a fórumon, hogy felhatalmazás hiányában nem foglalunk állást.

Elsődlegesen tehát az Önkormányzatuknak és a Meditop Kft-nek kell az új telephelyet illetően dűlőre jutnia. Ennek megtörténtével a mindkettőjüknek megfelelő fejlesztési optimumot próbáljuk közösen kialakítani.

Addig csak a csatolt helyszínrajz szerinti, 730 m útszakasz tűnik biztosnak, amelyet a fórumi bemutatásra átadok. Az is hozzátartozik az ábrához, hogy rajta a 10. főúti körfogalom kialakítása még változni fog a keleti oldalon közrezárt, megközelítendő 5 db telek tulajdonosa (Riel Kft.) lehetőségei és döntése függvényében.

Kérem megértésüket és várjuk döntésüket a végpontot, az új Meditop telephelyet illetően!

Köszönettel: Széplaki Tibor
projektvezető”

E fejlemények tükrében a pénteki fórumon összegyűjtjük azokat a felmerülő lakossági kérdéseket, amelyekre a NIF vagy a tervező tudna válaszolni, és a jövő hét elején elküldjük számukra. A kapott válaszokat pedig feltesszük a pilisborosjeno.hu/bekotout tematikus aloldalára, hogy mindenki olvashassa.