[xyz-ips snippet="portfolio-kep"]

Buzás István

1975-ben születtem, feleségemmel és három gyermekünkkel (Domi, Luca, Gergő) 10 éve élünk Pilisborosjenőn. A legtöbben valószínűleg a pékség és az önkéntes tűzoltóság révén ismernek. Budapesten nőttem fel, ott szereztem közlekedésmérnöki diplomát, és lassan 12 éve vezetem Óbudán az édesapám által alapított gumiabroncs és felni kereskedést. Ennek ellenére világ életemben vonzott a falusi élet, a kétkezi munka: szabadidőmben szívesen asztaloskodom, barkácsolok, foglalkozom a tyúkjainkkal, vagy éppen pálinkát főzök, disznót vágok.

Szeretném, ha majd az unokáim is egy olyan zöld, csendes és védett Pilisborosjenőn élhetnének, mint ahogy azt mi is megismertük. Célom, hogy aktív és összetartó falusi közösséget építsünk, és visszaállítsuk a korábban virágzó helyi gazdaságot. Ennek jegyében üzemeltetjük a Mandelbrot pékséget is, amely a kezdetektől helyt ad különféle közösségi rendezvényeknek, szerveződéseknek, mint amilyen a Jenői Advent, a B52 Jazz Feszt, vagy újabban a Jenői Szalon, az Ökokör  és a közösségi kert.

A 2097 Csoport Egyesülethez azért csatlakoztam már a kezdetekkor, mert mindannyian elkötelezettek vagyunk egy olyan falu felépítésében, amelyben én is szeretnék élni, és hiszem, hogy közös erővel, együttműködve ezt meg is tudjuk valósítani.

  • buzas.istvan@pilisborosjeno.hu